OntwikkEllen

Insights Discovery kosten

Ben je benieuwd naar de Insights Discovery kosten? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Steeds meer onderzoek naar teameffectiviteit wijst uit dat de waarde van communicatie en contactmomenten tussen teamleden onderling hoger is dan die van vaardigheden en kennis. Insights Discovery is een instrument waarmee je die communicatie kunt verbeteren. Als we van alle teamleden een Insights Discovery profiel hebben dan kan ik een teamwiel maken. Tijdens de workshop maken we een LIVE teamwiel op een grote vloermat. Met elkaar kunnen we de krachten en valkuilen van het team onderzoeken.
Waar wordt jouw blik door gekleurd? Waar ben je van nature nou echt goed in? Door goed gebruik te maken van die natuurlijke talenten ontstaat meer plezier en meer flow in het team. Bovendien leidt dit tot meer samenwerking door het inzicht dat een collega bepaalde taken, die jou veel energie kosten, kan overnemen en andersom. Bij projectteams kan je met de verdeling van rollen ook je voordeel doen met deze inzichten.

Teamwiel

Insights Discovery teamwiel - Insights Discovery kostenHet inzetten van een Insights Discovery teamwiel helpt je het team beter te begrijpen. Samenwerken gaat makkelijker en de prestatie van het gehele team gaat vooruit. Het Insights Discovery teamwiel geeft teamleden een beter beeld en begrip van het gedrag van collega’s. Met het teamwiel en de teamanalyse op de Insights mat wordt de teamdynamiek zichtbaar en kan het gesprek hierover beginnen.
Na de workshop krijgt iedereen een uitdraai van het teamwiel. Komen er wisselingen in het team? Dan kan het teamwiel eenvoudig worden bijgewerkt.

De 4 kleuren en 8 types

Bij Insights Discovery onderscheiden we vier kleuren; helder blauw, zachtgroen, stralend geel en vurig rood. Deze kleurentaal is snel herkenbaar en gemakkelijk te gebruiken, bijvoorbeeld bij het geven van feedback.
Op het teamwiel en op de Insights mat vind je 8 verschillende types terug:

Insights Discovery teamrollen - Insights Discovery kosten

De hervormer, de beslisser, de motivator, de inspirator, de bemiddelaar, de supporter, de coördinator en de observator. Elk type heeft z’n eigen waarde en bijdrage aan het team.
De hervormer is gedreven, gedisciplineerd en houdt oog op de kwaliteit van producten of diensten. De beslisser is resultaat gedreven, maakt beslissingen en is assertief. De motivator heeft een passie voor dienst of product, is enthousiast en denkt over het algemeen positief. De inspirator is overtuigend, creatief en goed met mensen. De bemiddelaar helpt andere mensen, is flexibel en deelt zijn of haar ideeën graag. De supporter luistert goed, is loyaal en heeft een team spirit. De coördinator regelt de planning, tijd en organisatie. De observator bepaald de standaard voor producten en diensten, heeft veel kennis van het product of dienst en analyseert het team en organisatie.

Insights Discovery kosten

Wil je meer informatie met betrekking tot onder andere de kosten of de praktische invulling? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Overige informatie

Meer informatie over Ellen de Jong.