OntwikkEllen

Insights Discovery profiel

Ben je benieuwd naar het Insights Discovery profiel? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Waar wordt jouw blik door gekleurd? Waar ben je van nature nou echt goed in? Door goed gebruik te maken van die natuurlijke talenten ontstaat meer plezier en meer flow in je werk. Meer inzicht in jouw natuurlijke gedragsvoorkeuren maakt je bewuster van je sterke punten en mogelijke valkuilen. Bovendien helpt het je begrijpen waarom je met sommige collega’s zo lekker kan samenwerken en anderen meer in je allergie zitten. Er kunnen behoorlijke verschillen zijn tussen mensen. Het is goed om je te realiseren dat die persoon die in je allergie zit, jou misschien wel kan helpen met bepaalde taken die jou veel energie kosten.

Steeds meer onderzoek naar teameffectiviteit wijst uit dat de waarde van communicatie en contactmomenten tussen teamleden onderling hoger is dan die van vaardigheden en kennis. Insights Discovery is een instrument waarmee je die communicatie kunt verbeteren. Als we van alle teamleden een Insights Discovery profiel hebben dan kan ik een teamwiel maken. Tijdens de workshop maken we een LIVE teamwiel op een grote vloermat. Met elkaar kunnen we de krachten en valkuilen van het team onderzoeken.

Insights Discovery profiel

Na het invullen van een online vragenlijst, wat slechts 20 minuten van je tijd kost, kan ik een Insights Discovery profiel voor je aanmaken.

Een persoonlijk Insights Discovery profiel is een boekje van ongveer 20 pagina’s en geeft een rake beschrijving van jouw persoon. De herkenbaarheid is vaak verrassend groot. En ondanks dat het gebaseerd is op de eigen perceptie van jezelf, geeft het hele praktische inzichten over je sterke en minder sterke punten, blinde vlekken, je manier van communiceren, je gedrag onder stress en je waarde voor een team. Het Insights Discovery Profiel kan worden aangevuld met extra hoofdstukken; management, sales, persoonlijke ontwikkeling.

Wanneer je een Insights Discovery profiel wilt laten opstellen, dan zit daar automatisch een gesprek bij. Tijdens dit gesprek zal ik een verdere toelichting geven op het profiel en met jou onderzoeken hoe je de informatie uit het profiel verder kunt benutten. Misschien heb je een coachvraag? In dat geval kunnen we samen kijken hoe de inzichten uit het profiel je hierbij kunnen helpen. Desgewenst kun je bij mij terecht voor verdere coaching. De ervaring leert, dat als je het Insights Discovery Profiel hebt, we bij een coachgesprek snel tot de kern kunnen komen en we met een traject van drie gesprekken al goede resultaten boeken.

Een persoonlijk Insights Discovery profiel creëert zelfinzicht. Ieder persoon herkent zijn of haar persoonlijkheid terug in dit profiel. Middels het profiel kunnen we verbeterpunten identificeren. In team verband kunnen alle persoonlijke profielen samen als katalysator functioneren en de communicatie en interactie tussen de teamleden verbeteren, ondanks de persoonlijke individuele aanpak. Met de Insights Discovery profielen kun je ook jouw zelf perceptie vergelijken met de perceptie van teamleden en collega’s. Hoe ervaren collega’s gedrag in de werkomgeving? Hoe willen collega’s teamleden zien ontwikkelen? Transparant en eerlijk; interne reflectie en diepere inzichten als resultaat!

Soms is het moeilijk een positieve ontwikkeling een blijvende positie te geven binnen een organisatie. De kracht van Insights Discovery is om dit middels de kleurentaal te laten leven en handvatten te geven.

Insights Discovery profiel

Wil je meer informatie met betrekking tot onder andere het Insights Discovery profiel of de praktische invulling? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Overige informatie

Meer informatie over Ellen de Jong.