OntwikkEllen

Insights Discovery vragenlijst

Ben je benieuwd naar de Insights Discovery vragenlijst? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Waar wordt jouw blik door gekleurd? Waar ben je van nature echt goed in? Door goed gebruik te maken van die natuurlijke talenten ontstaat meer plezier en meer flow in je werk. Meer inzicht in jouw natuurlijke gedragsvoorkeuren maakt je bewuster van je sterke punten en mogelijke valkuilen. Bovendien helpt het je begrijpen waarom je met sommige collega’s zo lekker kan samenwerken en anderen meer in je allergie zitten. Er kunnen behoorlijke verschillen zijn tussen mensen. Het is goed om je te realiseren dat die persoon die in je allergie zit, jou misschien wel kan helpen met bepaalde taken die jou veel energie kosten.

Steeds meer onderzoek naar teameffectiviteit wijst uit dat de waarde van communicatie en contactmomenten tussen teamleden onderling hoger is dan die van vaardigheden en kennis. Insights Discovery is een instrument waarmee je die communicatie kunt verbeteren. Als we van alle teamleden een Insights Discovery profiel hebben dan kan ik een teamwiel maken. Tijdens de workshop maken we een LIVE teamwiel op een grote vloermat. Met elkaar kunnen we de krachten en valkuilen van het team onderzoeken.

Insights Discovery vragenlijst

Als je mij vraagt een profiel aan te laten maken, dan zal ik jou een link sturen naar de online Insights Discovery vragenlijst. Het invullen van deze vragenlijst, die bestaat uit 25 vragen, duurt ongeveer 20 minuten. Je kunt de vragenlijst maken in iedere gewenste taal. We raden aan de Insights Discovery vragenlijst te maken in je moedertaal. Nadat ik bericht heb dat je de vragenlijst hebt ingevuld, zal ik het profiel aanmaken. Dit kan ook weer in iedere gewenste taal, onafhankelijk van de taal die is gekozen voor de vragenlijst. Ik kan op dat moment ook bepalen welke hoofdstukken moeten worden toegevoegd aan het basisprofiel. Extra hoofdstukken kan ik ook later nog toevoegen.
De resultaten van de Insights Discovery vragenlijst worden goed onderzocht op betrouwbaarheid en validiteit. De herkenbaarheid van de inhoud van het profiel is erg hoog (95%). Mensen zijn vaak erg verbaasd dat het profiel hen zo goed omschrijft terwijl de vragenlijst maar zo kort is!

Een persoonlijke Insights Discovery vragenlijst creëert zelfinzicht. Ieder persoon herkent zijn of haar persoonlijkheid terug in dit profiel. Middels het profiel kunnen we verbeterpunten identificeren. In team verband kunnen alle persoonlijke profielen samen als katalysator functioneren en de communicatie en interactie tussen de teamleden verbeteren, ondanks de persoonlijke individuele aanpak. Met de Insights Discovery vragenlijsten kun je ook jouw zelf perceptie vergelijken met de perceptie van teamleden en collega’s. Hoe ervaren collega’s gedrag in de werkomgeving? Hoe willen collega’s teamleden zien ontwikkelen? Transparant en eerlijk; interne reflectie en diepere inzichten als resultaat!

Soms is het moeilijk een positieve ontwikkeling een blijvende positie te geven binnen een organisatie. De kracht van Insights Discovery is om dit middels de kleurentaal te laten leven en handvatten te geven.

Wil je meer informatie met betrekking tot onder andere de Insights Discovery vragenlijst of de praktische invulling? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Insights Discovery vragenlijst

Overige informatie

Meer informatie over Ellen de Jong.