OntwikkEllen

Insights Discovery workshop

Ben je benieuwd naar de Insights Discovery workshop? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Steeds meer onderzoek naar teameffectiviteit wijst uit dat de waarde van communicatie en contactmomenten tussen teamleden onderling hoger is dan die van vaardigheden en kennis. Insights Discovery is een instrument waarmee je die communicatie, en dus de samenwerking, kunt verbeteren.
Voorafgaand aan de workshop vullen de deelnemers een online vragenlijst in, dat slechts 20 minuten tijd kost. Op basis daarvan genereer ik voor iedereen een Insights Discovery Profiel dat tijdens de workshop wordt uitgereikt. In de workshop zal ik het team op interactieve wijze laten kennismaken met het begrip perceptie, met de Jungiaanse functies en de vier Insights kleuren.

Waar wordt jouw blik door gekleurd? In welke werkomgeving functioneer je het beste? Welke wijze van communiceren vind je prettig? Wat is jouw waarde voor het team? Hoe reageer je onder stress? Hoe ontvang je graag leiding? Waar ben je van nature nou echt goed in? Door goed gebruik te maken van alle inzichten en de natuurlijke talenten in een team ontstaat meer plezier en flow in het team. Ook zal de kleurentaal behulpzaam zijn bij het geven van constructieve feedback.

Insights Discovery workshop

Een op maat gemaakte Insights Discovery workshop creëert inzicht en bewustwording. Nadat iedere deelnemer, met behulp van het Insights Discovery profiel en de oefeningen rond perceptie en de Jungiaanse functies, weet waar zijn of haar voorkeuren voor gedrag liggen, gaan we kijken naar het effect daarvan op de teamdynamiek. Als we van alle teamleden een Insights Discovery profiel hebben dan kunnen we namelijk een teamwiel maken. Tijdens de workshop maken we een LIVE teamwiel op een grote vloermat. Met elkaar kunnen we de krachten en valkuilen van het team onderzoeken en dit relateren aan de uitdagingen waar het team voor staat.

Na afloop van de workshop is er vaak veel enthousiasme om met dit instrument verder te werken. Dit kan door een vervolgworkshop in te plannen waar we een thema kunnen uitlichten, zoals: feedback geven en ontvangen, afstemmen en verbinden (gesprekken oefenen waarbij je van kleur “verschiet”), Insights en stress, effectiever vergaderen, enzovoorts. Ook zal ik na afloop altijd in een persoonlijk gesprek nog wat tips geven over hoe jullie zelf de kleuren levend kunnen houden. Last but not least is er nog de mogelijkheid om door middel van online leren een programma aan te bieden waarbij de deelnemers aan de slag blijven met het effectueren van hun communicatie en samenwerking.

Een persoonlijke Insights Discovery workshop creëert zelfinzicht. Ieder persoon herkent zijn of haar persoonlijkheid terug in dit profiel. Middels het profiel kunnen we verbeterpunten identificeren. In team verband kunnen alle persoonlijke profielen samen als katalysator functioneren en de communicatie en interactie tussen de teamleden verbeteren, ondanks de persoonlijke individuele aanpak. Met de Insights Discovery workshops kun je ook jouw zelf perceptie vergelijken met de perceptie van teamleden en collega’s. Hoe ervaren collega’s gedrag in de werkomgeving? Hoe willen collega’s teamleden zien ontwikkelen? Transparant en eerlijk; interne reflectie en diepere inzichten als resultaat!

Soms is het moeilijk een positieve ontwikkeling een blijvende positie te geven binnen een organisatie. De kracht van Insights Discovery is om dit middels de kleurentaal te laten leven en handvatten te geven.

Wil je meer informatie met betrekking tot onder andere de Insights Discovery vragenlijst of de praktische invulling? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Insights Discovery workshop

Overige informatie

Meer informatie over Ellen de Jong.