OntwikkEllen

Insights kleuren

Ben je benieuwd naar de Insights kleuren? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Steeds meer onderzoek naar teameffectiviteit wijst uit dat de waarde van communicatie en contactmomenten tussen teamleden onderling hoger is dan die van vaardigheden en kennis. Insights Discovery is een instrument waarmee je die communicatie kunt verbeteren. Als we van alle teamleden een Insights Discovery profiel hebben dan kan ik een teamwiel maken. Tijdens de workshop maken we een LIVE teamwiel op een grote vloermat. Met elkaar kunnen we de krachten en valkuilen van het team onderzoeken.

Waar wordt jouw blik door gekleurd? Waar ben je van nature nou echt goed in? Door goed gebruik te maken van die natuurlijke talenten ontstaat meer plezier en meer flow in het team. Bovendien leidt dit tot meer samenwerking door het inzicht dat een collega bepaalde taken, die jou veel energie kosten, kan overnemen en andersom. Bij projectteams kan je met de verdeling van rollen ook je voordeel doen met deze inzichten.

Insights kleuren

Een persoonlijk Insights Discovery profiel creëert zelfinzicht. Ieder persoon herkent zijn of haar persoonlijkheid terug in dit profiel. Middels het profiel kunnen we verbeterpunten identificeren. In team verband kunnen alle persoonlijke profielen samen als katalysator functioneren en de communicatie en interactie tussen de teamleden verbeteren, ondanks de persoonlijke individuele aanpak. Met de Insights Discovery profielen kun je ook jouw zelf perceptie vergelijken met de perceptie van teamleden en collega’s. Hoe ervaren collega’s gedrag in de werkomgeving? Hoe willen collega’s teamleden zien ontwikkelen? Transparant en eerlijk; interne reflectie en diepere inzichten als resultaat!

Soms is het moeilijk een positieve ontwikkeling een blijvende positie te geven binnen een organisatie. De kracht van Insights Discovery is om dit middels de kleurentaal te laten leven en handvatten te geven.

Wil je meer informatie met betrekking tot onder andere de Insights Discovery vragenlijst of de praktische invulling? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Insights kleuren

Overige informatie

Meer informatie over Ellen de Jong.