OntwikkEllen

Over Ellen

Ik ben Ellen de Jong.

Graag vertel ik jou wie ik ben en wat ik voor jou kan doen.

Door ervaring ervaren

Mijn achtergrond, werk en persoonlijke ervaringen hebben veel te maken met mijn keuze zelfstandig verandercoach/trainer te worden. De ervaringen die ik heb opgedaan hebben me inzichten gegeven die ik nu inzet om anderen te helpen bij hun eigen proces.

Ik heb een ruime werkervaring in diverse branches (commercieel, non-profit en lokale overheid). De laatste 25 jaar daarvan heb ik gewerkt als leidinggevende. Hierin heb ik een voor mij kenmerkende stijl ontwikkeld. Ik noem deze coachend/faciliterend. Vanaf 2002 heeft heb ik me bekwaamd in het professioneel coachen en trainen.

1. Effectieve stijl = effectieve samenwerking

Ik heb ervaren dat een effectieve managementstijl samenhangt, of zelfs gelijk staat aan een effectieve samenwerking. Het lijkt logisch, maar dat is het niet. Ik ken beide processen van binnen en van buiten en kan daarom zowel leidinggevenden als teams goed coachen. Het doel, een effectieve organisatieontwikkeling, wordt hiermee op een constructieve manier gerealiseerd.

2. Mijn trainingsstijl

Ik hanteer een oplossingsgerichte stijl van coachen. Kenmerkend en onderscheidend voor mij als verandercoach is dat ik hierbij:

  • Respectvol ben
  • Geen oordeel heb. Ik accepteer wat er is
  • Zoek naar het goede en dit als uitgangspunt neem om naar een oplossing te zoeken
  • De overtuiging heb dat je moet groeien vanuit dat wat je hebt: je effectieve zijn.

Tijdens trainingen..

Behoud ik rust. Daarnaast ben ik eerlijk: ik vraag trainees iets over zichzelf te vertellen en ik deel zelf ook. Ik voel goed aan wat er leeft bij degene die ik voor me heb. Ik ben oprecht nieuwsgierig naar wat mensen beweegt. Dit zet ik samen met een gezonde dosis humor in om een open sfeer met vertrouwen te creƫren.