top of page

TEAMEFFECTIVITEIT

Hoe effectief is jouw team? Hoe zorg je ervoor dat jouw team zich goed aanpast aan een veranderende omgeving? Het Insights model gaat uit van de 4 onderstaande gebieden om een top team samen te stellen.  Deze helpen je om te herkennen wat er goed gaat, waar de bottlenecks zitten en hoe je jouw team begeleid naar een optimale samenwerking.

objectiviteiT, analyse & feiten
Proces en een objectieve blik?

Een organisatie is gebaat bij een heldere structuur en logische processen. Mensen die volgens Insights een helder blauwe voorkeur hebben zullen hier van nature oog voor hebben en jouw organisatie op dit stuk kunnen verder helpen. Hoe zet je deze mensen in hun kracht? 

Mensen met helder blauw houden ervan om ten opzichte van vraagstukken een zo objectief mogelijke analyse te maken waarbij niets over het hoofd wordt gezien. Dit kan wel even wat tijd kosten. Maar zonde als je aan deze analyses voorbij gaat.

SAMENWERKEN
Een goed werkklimaat. 

Een goede sfeer, fijne collega’s, het zijn belangrijke elementen voor werkgeluk. Mensen met een zachtgroene voorkeur hebben een scherpe antenne voor sfeer en voelen goed aan waar er spanning is. Ze gaan niet voor het eigen belang maar zetten zich in voor SAMENwerken. Het cement van je organisatie.

 

Ze trappen soms op de rem en uiten hun zorgen. Dat is niet altijd welkom bij degenen die van tempo houden. Toch kan het verstandig zijn om tijd uit te trekken om te luisteren naar de zorgen vanuit groen. Wellicht win je er uiteindelijk zelf tijd mee.

Focus

Voor een organisatie is het belangrijk dat er mensen zijn die je bij de les houden. Die er altijd op wijzen dat je verder moet en een doel hebt te behalen. Mensen met een vurig rode energie hebben die resultaatgerichte positieve kracht van nature in zich. Ze houden van kort en krachtig.

 

Een belangrijke kracht om op koerst te blijven. De directe eerlijkheid wordt niet door iedereen gewaardeerd, maar een organisatie zonder deze actiegerichte energie heeft ook een probleem. 

RESULTAAT
INSPIRATIE EN FLOW
Flow

Een organisatie met een goede flow, waar mensen elkaar opzoeken, ideeën uitwisselen, creatief denken, ervaringen uitwisselen buiten de eigen organisatie, dit alles is de kracht van stralend geel. Mensen met voorkeur stralend geel brengen een positieve energie in de organisatie vanuit een enthousiast optimisme.

 

Het is niet altijd even gestructureerd en als het nieuwtje er vanaf is, dan verslapt de aandacht. Maar als je op zoek bent naar de inspirerende kracht binnen je organisatie, dan kunnen mensen met stralend geel dit van nature goed inzetten.

Mensen veranderen en daardoor verandert ook jouw organisatie. Wil je een vrijblijvend adviesgesprek over een van mijn diensten? Neem contact op zodat we samen kunnen kijken welke dienst(en) het beste passen bij jouw wensen!

bottom of page